maanantai 24. lokakuuta 2011

allez les bleus!

Ranskassa alkoi nyt syysloma! Mulla on vapaata maanantaista keskiviikkoon, torstaina ja perjantaina pitää vähän "työskennellä". Tosi monet aupairit lähtee lomaksi joko kotiin (Saksaan) tai lomalle host-perheidensä kanssa, niin en oikeen tiedä miten saan ajan kulumaan. En nyt ihan yksin tänne kuitenkaan jää onneksi. Meille tuli loman ajaksi vieraita, jotka viipyy useampia öitä, ja luultavasti menen niidenkin kanssa Pariisiin joku päivä.

Tänään oli rugbyn mm-kisojen finaali, Uusi-Seelanti (All Blacks) vs. Ranska (Les Bleus). Rugby on täällä aika samalla tasolla kun jääkiekko Suomessa, joten finaali oli kova juttu, varsinkin kun (mun käsittääkseni) Ranska ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta (..eikä voittanut nytkään). Peli tuli Uudesta-Seelannista, eli aamulla otettiin 8.38 juna Pariisiin, jotta nähtäis koko matsi.  Meidän oli ensin tarkoitus mennä yhteen pubiin katsomaan peliä, mutta se oli jo varattu täyteen tai jotain, niin päädyttiin aukiolle Hôtel de Villen eteen, mikä olikin lopulta paras vaihtoehto. Iso skriini, auringonpaiste ja ranskanlippumeri oli hyvä kokemus! Samanlainen meininki kuin toukokuussa Suomessa siis. En juuri ymmärrä rugbyn sääntöjä, mutta Ranska pelasi hyvin, ja nousi 8-0 tappiosta 8-7 lukemiin. Itkuisia naamoja näkyi siis kaduilla pelin jälkeen :D Muakin harmitti, kun olis ollut niin siistiä kokea mestaruusjuhlat. Mut se siitä! A bientôt!



1 kommentti:

  1. Hyvä vaan et uusi-seelanti voitti!!!! :DDD oon tääl itkeny ku olin niin vääränä vuotena siellä! mut kiva et oli hauskaa kuitenkin :)

    -johanna

    VastaaPoista