keskiviikko 26. lokakuuta 2011

lomalainen

Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja turisteilin oikeen urakalla, jotta saisin vierailtavien paikkojen listaa vähän lyhyemmäksi. Aloitin päivän Pariisin isoimmasta hautausmaasta ja kiersin sen tunnettuimmat haudat; Moliere, Chopin, Edith Piaf ja Jim Morrison. Siellä mut yllätti ensimmäinen ranskalainen ukkoskuuro, isot hautaholvit on kyllä ihan käteviä sateensuojia.. Hautuumaalta jatkoin Pariisin historian museoon, Madeleineen ja parin aukion jälkeen päädyin taas Riemukaarelle ihastelemaan valaistua Pariisia. Pitää nyt nauttia näistä ulkoilmanähtävyyksistä, kun ei ole vielä liian kylmä.

Nyt täytyy myöntää, että aika menee tosi hitaasti. On vasta toinen lomapäivä ja mä odotan jo ens viikkoa! En niinkään aikaisia herätyksiä, vaan koulua ja muita aupaireja. Onneks on Pariisi, koska siellä saa ajan kulumaan yksinkin, mutta sekin alkaa vähän nyppimään, jos joutuu monta kertaa peräkkäin menemään itsekseen.

Eilen aamupäivällä käytiin Madlainan (joka on yksi harvoista jotka jäi tänne, mutta sen pitääkin sitten tehdä töitä..) kanssa Fontainebleaussa, mutta kumpikaan meistä ei tajunnut, että on maanantai, eikä siis oikeen voitu tehdä mitään kun kaikki paikat oli suljettu :D Mentiin sitten istuskelemaan Napoleonin aikaisen linnan puutarhaan, josta on tullut meidän vakkaripaikka myös ranskantuntien jälkeisille piknikeille.

 hautataidetta à la Victor Noir

 Fleuryn perhe tarjosi hyvän sateensuojan

 above wahlberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti