keskiviikko 14. syyskuuta 2011

hoki sushi

En mennytkään eilen ranskantunnille, kun Rocio (au pair joka meidät olisi ajanut sinne) lähtikin Pariisiin, mutta huomenna uusi yritys! Nähtiin kuitenkin illemalla Rocion, saksalaisen ja kolumbialaisen au pairin kanssa (unohdin niiden nimet..), kun tänään on Rocion synttärit ja eilen oli myös kolumbialaisen au pairin syntymäpäivä.

Clarisse ei mennyt eilen töihin, joten saatiin laitettua mun huone kuntoon! Vieläkin täältä puuttuu vähän kalusteita, mutta nyt pystyn kuitenkin jo kunnolla kotiutumaan kun aikasemmin nukuin alakerrassa työ/kylpyhuoneessa. Siellä tosin suihku ja lavuaari oli lähempänä mikä oli hyvä juttu. Täällä ei ole vessoissa ollenkaan lavuaareja, mikä on musta vähän tyhmää. Pitää mennä aina toiseen huoneeseen pesemään kädet. Suihkukin on vaan koppi vanhempien makuuhuoneessa :D Mutta tää tulee muuttumaan paljon sitten kun remontti on valmis. Toivon että se valmistuis sen verran nopeasti että mäkin ehdin nauttia uudistuksista, mutta epäilen todella paljon kun täällä ei kuitenkaan joka päivä tehdä töitä.

Oon vähän kauhulla odottanut ensimmäistä kohtaamista Epämieluisa nr.1 kanssa, ja eilen se sitten tapahtui. Siivosin yhtä nurkkaa tässä mun huoneessa ja näin ison pitkäjalkaisen hämähäkin! En saanut sitä kiinni joten se on vieläkin täällä jossain :s Samoin, kun siivosin tota viereistä vessaa, näin varmaan viisi hämähäkkiä, mutta onneks ei oo vielä tullut vastaan mitään ylitsepääsemmättömän isoa.

Eilen oli siis Williamin synttärit ja käytiin sen kunniaksi japanilaisessa Hoki Sushi -ravintolassa syömässä. Voin sanoa, ettei Lahden sushipaikat ole siihen verrattuna yhtään mitään! Pakko päästä sinne uudelleen. Michaëlin äiti ja sisko oli myös mukana. Ne oli tosi mukavia, enkä puhunut niiden kanssa ollenkaan englantia! Michaël kehuu koko ajan kuinka hyvin puhun ja ymmärrän jo ranskaa, mutta ne on tottunut siihen ettei niiden au pairit osaa tullessa ranskan kieltä yhtään. Mutta on se kiva huomata että pystyy kommunikoimaan jotenkuten ranskaksi.

Tänään mulla on vapaapäivä! Vaikka en oo vielä hirveästi edes tehnyt töitä, heh. Se on kuitenkin vähän hankalaa kun suunnilleen kaikilla muilla au paireilla on juuri keskiviikko se päivä, kun pitää vahtia lapsia koko ajan (keskiviikkoisin ei ole koulua) niin mulla ei ole ketään jonka kanssa viettää aikaa. Ajattelin olla rohkea ja lähteä Pariisiin!

ps. Kun täällä on niitä kanoja, niin on myös kukko. Ja se tietenkin herättää koko naapuruston siinä klo 7 aikaan, joka aamu. Ei ole se kaikista mukavin herätys mun mielestä, mutta kai siihenkin tottuu..

1 kommentti:

  1. Onpa kiva kuulla,et siellä alkaunut kaikki hyvin! Mahtava juttu,et oot uskaltanu lähtä,ajattele,nyt sä olet siellä!!! Oot kyllä rohkea :) Ite en varmaa uskaltais yksin lähteä,huimaa,mut mahtava kokemus ja hienoa et kielitaitokin jo sujuu jotenkin!!:)

    Maija

    VastaaPoista