maanantai 12. syyskuuta 2011

la bateliere

Kiertelin tänään päivällä näitä lähikatuja (ja vähän eksyin) ja huomasin, että meidän talon nimi on La Bateliere. Täällä on aika monella talolla oma "nimi" portissa. Laitan jossain vaiheessa kuvan mun kodista, täällä on oikeesti kaikki talot tosi isoja, sellasia vanhanaikasia ja kivisiä, ihan ku jostain piirretystä.

Mutta tänään siis oli mun ensimmäinen työpäivä, Clarisse oli aamulla mukana ja näytti samalla reitin koululle. Päivällä mä vaan kiertelin Bois le Roin "keskustassa", mikä oikeestaan on yksi pieni aukio, ja yritin saada vähän tuntumaa tähän paikkaan. Täällä on kiinalainen ravintola, jee!

Iltapäivällä hain sitten pojat koulusta - autolla! Onneks koulu on lähellä ja menin sen verran aikasin ettei pihalla ollu vielä hirveetä ruuhkaa. Clarissen autokin on aika uusi niin sillä oli helppo ajaa, mutta Michaël puhu eilen, että luultavasti saan jossain vaiheessa käyttöön hänen äitinsä, todella vanhan, auton. Sillä ajaminen voiki sitten olla eri asia..

Koulun jälkeen oltiin kotona, tehtiin läksyt ja Clarisse tuli aika pian kotiin töistä, se lopetti tänään vähän aikasemmin. Pieni tapaturma ehti jo tapahtua, kun William ja Kèvin roikku köydessä ja William putos, mutta onneks ei sattunu muuta kun pieni naarmu korvaan. Tänään puhuin jo vähän enemmän ranskaa kun olin poikien kanssa yksin, ne on tosi avuliaita ja etsii aina kirjoista tapoja selittää mitä joku tarkottaa, jos en heti ymmärrä. Mua sanotaan täällä Annaksi, kun ranskalaiset ei osaa sanoa hoota :D Aluks en aina tajunnut että mulle puhutaan, mutta nyt siihen alkaa jo tottua.

Huomenna aloitan ranskantunnit Fontainebleaussa, mennään sinne muutaman muun au pairin kanssa täältä Bois le Roista ja illalla vietetään yhden au pairin synttäreitä. Myös Williamilla on huomenna synttärit, joten luultavasti kiva päivä tulossa!

Ai niin, syötiin tänään friteerattuja sammakoita!! :D Ne oli ihan hyviä, maistu vähän ku broilerille. Ja unohdin kirjottaa eilen vielä siitä, että lentokentällä oli aseistettuja sotilaita, sitä en oikeen osannu odottaa.

A demain!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti